Canna COCO SLABS

CANNA Coco substraat is een 100% organisch product met een gelijkmatige en fijne structuur, vrij van virussen, chemische toevoegingen en bodemziekten. Naast het feit dat het niet gestoomd is, onderscheidt CANNA Coco substraat zich van andere substraten door het gebruik van eerste klas uitgangsmateriaal en haar zuiverheid. Het heeft haar sponsachtige vezelstructuur en de natuurlijke positieve schimmels (o.a. Trichoderma) behouden die de plant beschermt tegen bodemziekten. Een sterke beworteling, krachtige groei en meerdere oogsten worden in CANNA Coco substraat gecombineerd.

CANNA’s Coco substraat combineert de tolerantie en het organische van aarde met de precisie van de voedingsgift bij het kweken op steenwol. Het beschikt over een complexe lucht-waterhuishouding waardoor het andere substraten overtreft. CANNA Coco substraat is ontwikkeld en afgestemd op de eisen van de CANNA-kweker.

Gebruiksaanwijzing

Met de aanschaf van Canna COCO heeft u gekozen voor een professioneel kwaliteitsproduct. Op de juiste wijze gebruikt en bewaart, zult u veel voldoening en hoogstaande prestaties van uw aanwinst ondervinden. Lees daarom altijd de gebruiksaanwijzing aandachtig door, ook indien u reeds eerder Canna Coco gebruikt hebt. De informatie kan namelijk bij de volgende aankoop door nieuwe bevindingen of veranderde inzichten zijn gewijzigd.

– Schud de substraatmatten goed op, alvorens ze in het systeem neer te leggen. Dit is van belang is om een ideale lucht/water verhouding in de mat te krijgen. De handigste manier om dit te doen, is door ze stevig aan de zijkant samen te drukken, of op hun kant te rollen.
– Controleer altijd van te voren of er genoeg draingaten onder de matten zitten, maak eventueel extra draingaten c.q.-sleuven (oppassen dat deze niet te groot zijn, anders loopt de kokos er uit).
– CANNA COCO hoeft u niet vol of voor te druppelen. Het is eventueel wel aan te raden om een dag voor het planten reeds in te druppelen met CANNA COCO A&B voedingsoplossing met een EC 1,5 mS/cm, totdat er drain ontstaat.
– Zodra de planten op de mat staan; druppellen met een start EC1,5 mS/cm (afhankelijk van de EC van het water).
– Zijn de planten goed geworteld, aangeslagen en groeien ze goed, voer dan de EC geleidelijk op tot de dosering 1:250 (zie verpakking); afhankelijk van de EC van het water geeft dit een EC van 2,0 – 2,8 mS/cm. pH 5,5 – 6,0.

Watergift

Dien dagelijks bij volwassen planten ongeveer 5 liter voedingsoplossing per m2 toe. Dit is o.a. afhankelijk van de omgevingsfactoren en de kwaliteit van het gietwater. Indien de EC van het water hoger is dan EC 0,6 mS/cm, kunt u vanwege eventuele zoutophopingen beter de watergift verhogen tot er een drain van 10 – 20% is bereikt (1/5 deel van het gietwater moet de mat weer verlaten). Bij minder “zout” water kan met een lagere drainpercentage worden volstaan. CANNA COCO is een medium wat vocht vast houdt en toch goed draint. Controleer voor een optimale sturing regelmatig de vochtigheid van de mat.